facebook_page_plugin

Rockenbauer Pál Emléktúra

2013. november 23. Pécsvárad-Zengővárkony-Zengő-Hosszúhetény

 

rockenbauer sir

Táv: 14km.

Szintemelkedés: 480m
Találkozás: 8.45-kor a pécsi távolsági buszállomáson a 8-as kocsi állásnál, a Bonyhádra 9-kor induló autóbusznál, vagy 9.30-kor Pécsváradon, a kollégiumnál. Pécsre várhatóan a H.hetényből 15.17-kor induló busszal -15.45-re- érkezünk vissza.

Túravezető:  Tóth Klára

Telefon: +36205278913
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Újuló gesztenyést, nyíló kankalint, virágzó illatos hunyorok sokaságát, puha pázsitot, ezerszínű erdőt, kitartó emelkedőt, avarszőnyeget, a párától, felhőtől, ködtől izgalmasan sejtelmes erdőt, vagyis a természet ezer arcát láthatja az, aki velünk tart a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség szombati emléktúráján.
Bár ezt a túrát Rockenbauer Pál televíziós szerkesztő emlékére szervezzük, s az ő –Zengővárkony határában található- sírját is felkeressük, mégis nem csak a hiány érzése tölt el bennünket e szomorú évfordulón (26 éve, 1987. november 26-án hunyt el) hanem, az is, hogy jó nekünk, mert ismerhettük, láthattuk, láthatjuk filmjeit, tanulhattunk tőle világlátást, ember-és természetszeretetet.
A 80 éve született természetjáró már több mint negyedszázada meghalt, de szellemi öröksége korszerű, napi feladatainkban is erőt és irányt adó. Sírjánál tisztelgünk, s az általa oly nagyon szeretett szelídgesztenyésen át indulva kapaszkodunk fel a Zengőre (a kilátóba is felmehetünk, ha az orrunknál tovább látunk!), majd leereszkedünk a kék háromszöggel jelzett turistaúton a Püspökszentlászlóról Hosszúheténybe vezető útra.

 

Az emléktúrára mindenkit szeretettel vár a túravezető:Tóth Klára

 

fiatal szelidgesztenye

 

szelidgesztenye

 

kodos erdo