facebook_page_plugin

Tavaszi forrástisztítások II.

Tegnap ismét a forrásokat jártuk és tavaszi nagytakarítást folytattuk. Ez egy-két forrásra igen ráfért.

Először az Árpádtetői forrásnál álltunk meg itt csak a „szokásos „ avar seprés és elfolyó ároktisztítás volt. Az utána következő Körtvélyesi forrásnál sem kellett más csinálni.

A Kőlyuki kanyarban volt a következő megálló. Innen besétáltunk a Kőfejtő kúthoz ahol egy kis csinosítás és tovább a Bikkfa forráshoz. Itt egy kicsit többet kellene dolgozni, mert a víz nem tud elfolyni. Ide majd vissza kell térni. A következő Cserkész (Eta ) forrásnál szinte mindenhonnan dől a víz. De jó lett volna ez nyáron!

Itt is megigazítottuk az elfolyót így már szabadon el tud folyni a víz. Tovább mentünk és megnéztük a Szent Imre forrást is. Itt Baumann Józsi még az elmúlt nyáron megcsinálta a gátat és most már szépen fel tellett az előtte lévő kis tó.

Sikonda felé vettük az utunkat, ahol még két forrás takarítása várt ránk.

A Laura forráshoz vezető jelzett úton igazítani kellene, mert a mostani nyomvonal nem igazán jó.

Útközben jobbra-balra hóvirágszőnyeg mindenhol. De máshol is nyílnak a virágok. Visszafordíthatatlanul itt a tavasz!

Maga a forrás szépen csordogál és egy kis takarítás után szépen is néz ki. Kár, hogy az onnan elköltözött hajléktalan műanyag „sátra” még ott éktelenkedik. Jó volna, ha ezt el lehetne vitetni.

Már csak egy forrás maradt, a Bányász forrás. Talán ez szomorított el a legjobban. Maga a forrás is utoljára talán két éve (amikor utoljára ott jártunk) lett kitakarítva. A hozzá vezető út nincs jelezve, nincs egy tábla, hogy egyáltalán ott van. Kár érte pedig biztosan sokan felkeresnék az itt nyaralók.

Szöveg, képek: Nagy Balázs