facebook_page_plugin

Tavaszi képek a Tenkesről

Volt, aki még nem látta a szép Árpád kori templomot, az ezt a hiányosságot most bepótolhatta. Ezek után a túravezető ismertette a mai útvonalat és megindult a 60 természetjáró az áprilisi Tenkes túra útvonalán (közben a jelzéseket ellenőriztük, hol merre kell a teljesítménytúrára festenünk!). Lementünk az Avas aljára a zöld sáv jelzésre, (Diós völgy) azért is mert idén az ebben a völgyben található lovas pihenőtől fog indulni a Tenkes túra 15-20- és 30-as távja!

A 10-es és a maraton a már bevált Máriagyűdi pontról+egy egyszeri rendezésként Villány, vasútállomásról egy "retró" maraton!

A zöld sáv jel pár száz méter után csatlakozik a sárga sáv jelzéshez és a kettő együtt halad a Bisse szőlőhegy buszmegállóig, ahol mi a továbbiakban ezt követjük a valamikori jég elhárítóig. Innen már a kék sávon haladunk,(a tisztásnál csatlakozik hozzánk még egy „tenkeses” és innen már 61-en megyünk)

Egy idő után a kék jelzés a gerincről lemegy Kistótfalu fele, de mi innen a piros sávot követjük a csukmai keresztig és innen már az a akasztó domb az irányunk a sárga sávon, majd jelzetlen úton a végcélunk fele ami a szőlőskert vendéglő ahol mindenki fogyaszthat egy kis borocskát a túra "porának" leöblítésére.

Út közben meg-megálltunk fényképezgetni virágot,gombát kinek mi nyerte el a tetszését. Páran még a túra lezárásaként elmentünk a pincémhez és végig kóstoltuk a Tenkes túra leendő borait.Szöveg, képek: Balog Árpád