facebook_page_plugin

Borbála napi túra - a 200-ik geoládáért!

Geocaching Logo

 

 

 

 

A 2012-es év végi koccintós túrán a Nagy Balázs említette, hogy ha már van egy új "barátom", egy Garmin Dakota 20-as túra-GPS, akkor miért nem keresek geoládákat. Az egy érdekes dolog, új túraélményekkel gazdagodhat az ember, eddig számára ismeretlen helyekre juthat el, stb.


Megfogadtam a tanácsát, idén január 5-én kerestem az első hármat, aztán másnap még hármat, és nagyon megtetszett a dolog.

Az élet úgy hozta, hogy a 100-ik keresést egy Mediterrános túra kapcsán, a túratársakat bevonva csináltam. Azután most kedden eljutottam a 199-ik megtalált ládához, ezidáig rengeteg élményt szerezve. És ha Mediterrán, akkor Pál Kriszta. Vele keltünk útra szerdán, Borbála napján a Dakota vezetésével, hogy a 200-ik megtalálás is meglegyen.

És stílszerűen, a naphoz igazodva a Szabolcs táró volt a célpont. A városban tejfehér köd, de fent a hegyen szikrázó napsütés, ugyanakkor fagyott (sármentes!) út fogadott bennünket.

A Hősök teréről indulva a György akna - Ferenc József (Béke) akna - Szabolcs táró volt az útvonalunk, ahol nem kevés keresgélés után megleltük, amiért útra keltünk. Rövid ünneplés (forró tea-Marlenka), azután indulás vissza a ködös városba, ahol még egy közös fotó erejéig megálltunk a Borbála szobornál (Budai vám), aztán feltöltődve ment ki-ki a dolgára.


üdvözlettel: Keresztes-Nagy József (kekenj)