facebook_page_plugin

Kirándulás a Lynn canyon-ban

esöö2esöö2esöö2esöö2esöö2esöö2

 

Itt is esik az eső. Múlt péntek óta be vagyok zárva mert folyamatosan esik az eső. Nem csoda , hogy itt minden olyan zöld. Két nap alatt 50 mm esett. És percenként változik. Hol szakad, hol meg egy pár percre kisüt a nap. Ma már elhatároztam akármilyen idő lesz elmegyek túrázni.Reggel természetesen esett, de délelőttre elállt és én elindultam. Kinéztem a várostól északra eső Lynn canyon parkot ami nem olyan nagyon messze van és legfeljebb elázok. SeaBusz-al ( vizibusz) átmentem észak Vancouverbe és onnan autóbusszal fel a hegyek közé. Mire felértem az eső is elállt. Rövid keresgélés után megtaláltam a minden kiránduló helyen megtalálható információs pavilont ahol az ingyenesen kapható térképet beszereztem.


Minden ilyen kiránduló központnál készségesen mindenről adnak felvilágosítást, van illemhely egy kis ajándékbolt. (Azt már nem is merem mondani, minden kirándulóhelynek saját honlapja van, ennek pl: http://lynncanyon.ca)

A térképre rajzolt utak mind kiépítettek, az erdőbe nem is lehet nagyon bemenni olyan sűrű. Többször is próbáltam csak úgy bemenni az erdőbe ( mint otthon csak úgy keresztbe) itt nem lehet. Az utak viszont rendezettek , karbantartottak akár több tíz kilométereken keresztül. Ahol kell falépcsők, rengeteg kis híd stb. És mindenhol víz! Rengeteg a patak és a kisebb, nagyobb tó. A fákon nincsenek jelzések , de minden elágazásnál kis tájékoztató táblák adnak információt a következő elérhető helyről. De a kezembe ott a térkép, ami természetesen szintén mindenről ad tájékoztatást(+ hordom a GPS-emet).
A mai túrán egy a hegyekből lezúduló folyó ( Lynn ) völgyét jártam be felűről a város felé. Ez a völgy a kisebbek közé tartozik. A viszonylag nagy magasságból (1000-1500 méter) lezúduló nagy mennyiségű víz egy szűk és meredek völgyet(canyon) csinált magának,( Ilyen völgy több is van Vancouver környékén ). A folyó mellett mind a két oldalon kiránduló utak vannak és több helyen keresztbe különböző típusú hidak.

Nagy Balázs

 

Képek a túráról és egy rövid film a Lynn folyóról.