facebook_page_plugin

Forrástisztító túra

2013. augusztus 31-én a Mediterrán Gyaloglóklub tagjaival forrásvédnök túrát tartottunk.
Felkerestük a Húsvétkor védnökségünk alá vont közép-mecseki 4 víznyerő helyet azzal a céllal, hogy ha szükséges, megtisztítsuk őket és környéküket.


 A túra elején minden forráshoz egy-egy munkavezetőt választottunk, s kis csapatokban végeztük a tennivalókat, hogy mindenki megízlelhesse a feladatot, akinek ez szívügye. A kellemes nyár végi időjárásban minden sporttársunknak jutott egy fok a hőmérsékletből: 26-an túráztunk a 26 fokos melegben.
A források mindegyike szépen csorgott, környezetük meglepően tiszta volt, s csupán kisebb munkálatokat kellett végeznünk ahhoz, hogy "ötöst" tudjunk adni az értékeléskor a kutaknak. Megmértük a vízhozamokat és a hőfokokat is az összes forrásunknál. A 13 km-es gyaloglás során a munka után meglátogattuk még a Melegmányi-völgyet, a Tripammer-fát, végül a Mecsextrém park büféjében ki hideg sörrel, ki pedig jeges kávéval pihente ki a gyaloglás fáradalmait.
Köszönjük a közreműködőknek ezt a kis önkéntes munkát, s szeretettel várunk mindenkit következő forrásvédnök kirándulásunkra az ősz folyamán!

 

Andor-forrás: 10 fokos, vízhozam 3 liter/perc, merítőmedencéje eléggé iszapos, alig fér a cső alá a pohár. Schwarczné Sólyom Margit, Fejes Ildikó, Cselle Niké.

Rigó-kút: 12 fokos, vízhozama 1,1 liter/perc, állapota kitűnő, avar kiszedése a medencéből. Madácsi Veronika, Krassói József, Fitos Gábor.

Bokor-forrás: 10 fokos, vízhozama 2,5 liter/perc, állapot kitűnő, néhány belehullott levél eltávolítása. Cselle Niké, Antalovics István, Farkas Lajosné.

Zsolnay-kút: 10 fokos, vízhozama 2,1 liter/perc, állapota kitűnő, alsó kifolyónál nagy farönk eltávolítása. Fejes Ildikó, Hering Éva, Frick László.

 

 

 

meditarran1

meditarran2

meditarran3

meditarran4

 

Pál Krisztina túravezető