facebook_page_plugin

Erdőtakarítás a nemzeti ünnep tiszteletére

takaritas

 

A Pécsi Testnevelési és Természetbarát Egyesület (PTTE) Vámos Mihály Túraszakosztálya, a Baranya megyei Természetbarát Szövetség, a Mecsek Egyesület, a Mediterrán Régió Egyesület a BIOKOM Kft. közreműködésével 2013. március 9-ére (szombatra) hagyományos tavaszi erdőtakarítási túrát szervez, amelyre szeretettel vár minden Természetbarátot, Természetjárót, Mecseket szerető Polgárt, aki önként cselekszik városunk ékessége, a Mecsek erdeinek tisztaságáért!

 

Számítunk azokra, akik úgy gondolják, hogy nem elég a tisztaságról csak beszélni, hanem tenni is kell a megvalósulásért. Várjuk a környezetvédelmet szem előtt tartó civil szervezeteket, aktivistákat, "zöld" egyesületeket, alapítványokat és családokat, akik hisznek a természet értékeiben és szeretetében, a környezetvédelem fontosságában. Egyszóval szeretettel látunk MINDENKIT, akinek nem mindegy, hogy hogyan, milyen környezetben él, és ezt meg is meri mutatni!

 

Az akció a Tettyéről indul reggel 9 órakor, de később is be lehet csatlakozni a főbb helyszíneken.


Útvonal: Tettye – Dömörkapu – Misina – Tubes – Lapis – Remeterét – Égervölgy.

 

A Remeterétről a vállalkozó kedvűek a Jakab-hegyen lévő Pálos kolostor romjaihoz is felmehetnek, s egy nagyobb kitérőt tehetnek, mielőtt Égervölgybe érnek.

A szemétszedő túra hossza várhatóan 12 km lesz, aki a Jakabhegyre is felmegy, annak pedig 16 km-re kell számítania. A hulladékgyűjtő zsákokat, kesztyűket, láthatósági mellényeket a BIOKOM Kft. Erdészeti részlege biztosítja.

 

Túravezetők:


Marton József (hosszabb táv) 06-20/297-7788
Pál Krisztina (rövidebb táv) 06-20/296-0601.
Az önkéntesek segítő munkáját előre is köszönjük!

 

Találkozzunk 2013. március 9-én szombaton délelőtt 9.00 órakor a Tettyén!


"Az erdőben a lábnyomodat hagyd, és csak az emlékeidet vidd magaddal - no meg a szemetedet!"