facebook_page_plugin

Mecseknádasdról-Zobákpusztára

Ma a "városiaknak" vittem volna nyílt túrát , de megijedtek az esőtől és a reggeli buszinduláshoz is csak egy páran jöttek el, azok is le akartak beszélni a túráról. Én türelmesen megvártam a busz indulását hátha mégis eljön valaki.
Az utolsó pillanatban beestek ketten, és pillanatok alatt eldöntöttük elmegyünk így hárman is túrázni.

 

csopogo szikla


Mecseknádasdról Óbányáig még csepergett az eső utána már teljesen elállt. Óbánya után már a hó is előtűnt, ami végigkísért bennünket egész a hidasi völgyig. (érdekes a hidasi völgyben nem nagyon volt hó). Kisújbányán már-már a nap is kikukucskált. A tetőn viszont felhőben sétáltunk.
Végignéztük a két völgy összes forrását és benéztem külön a Szürke forráshoz is. Itt az új honlapra készítettem fényképet, mert nem találtam itthon. A gps-es térképemen a Szürke forráshoz jelzett út vezet, de a gyakorlatban ez az út már nem létezik ( le lett szürkítve a jelzés ). A forrás maga is elég szomorú állapotban van.
Tovább végig bementünk minden forráshoz. A Lajos forrásnál sürgősen kell valamit tenni mert az elfolyó árka el van sárosodva, tele van falevéllel és emiatt nem tud elfolyni a vize.
A következő forrás ahol gond van a Hidasi. Teljesen el van tömődve víz éppen csak csordogál belőle. Pedig most van víz bőven.
A hidasi forrástól délre bementünk egy oldalvölgybe (geoláda ügyben ) és egy nagyon szép kis vízesést találtunk. A geoláda is meglett. A völgy tele van illatos hunyorral. Most már biztos, hogy jön a tavasz. Kicsit arrébb hóvirágokat is láttunk. Így nagyon szép és teljes lett a napunk.
Nagy Balázs

 

stop view
/
      ozio gallery by joomla.it