facebook_page_plugin

Idén is legurult a kerék!

 

Az évszakhoz képest kellemes, napos időben gyülekeztek a túrára indulók a pécsváradi Kossuth téren, vasárnap, ebéd után. Az óbányaiak megbízottja még az indulás előtt kiosztotta a túra kerámia-plakettjeit. Sajnos nem mindenkinek jutott! 80 résztvevőre készültek, de a megjelentek 120-an voltak!
Az erdőben nem volt nagy sár, nem volt nagyon hideg, és a szél sem fújt, helyenként még összefüggő hómezőn is át kellett kelni a vidám csapatnak. Az Óbányai-völgy patakmedrében néha kőről-kőre ugráltunk, s az ügyesebbek megúszták száraz lábbal.
Óbányán szeretettel, zeneszóval, forró teával és zsíros-kenyérrel fogadták a túrázókat. A késői indulásnak köszönhetően nem kellett túl sokat várni az évente csak egyszer és csak itt, Óbányán látható attrakcióra: a tüzes kerék szemkápráztató, szikrát szóró gurulására. Szinte csak másodpercek, amíg a kerék leér a lejtő aljába, de a látványért (meg az egészségünkért) érdemes ezt a néhány órás túrát végiggyalogolni. Külön program volt idén, hogy a kerék- gurítás után nívós tűzijátékban gyönyörködhettünk.
Jövőre is megyünk!
Dr. Novotny Iván túravezető