facebook_page_plugin

Nyílt túra február 2-án

Reggel 7 órakor még rendesen esett az eső, de mire kiértem a főpályaudvarra szépen elállt. Nem gondoltam volna, hogy ennyien összejövünk a mai túrára. Pedig még útközben is szálltak fel a buszra. Árpádtetőn már 26-an szálltunk le a buszról.

 

20130202tura

 

 

Az idő is kezdett javulni már-már ki is sütött a nap. A kék kereszt úton indultunk lefelé György akna irányába. Sajnos ahogy számítani lehetett végig sáros úton haladtunk. Ahogy leértünk a bányász útra még három fővel bővült a csapat. Kiderült Ők a városban rossz megállóban várták a buszt, így Ők Hösökteréről kezdték a túrát. Voltak köztünk olyan túrázok is akik ezt az utat még nem járták be , így bementünk a Szabolcs táróhoz is. A Ferenc József akna kövénél tartottunk egy rövid evés-ivás szünetet. Itt ért utol bennünket egy elaludt társunk is, így már harminc főre bővült a csapatunk.

István aknán is egy kis körülnézés és utána le a régi Rückeri külfejtéshez értünk. Itt ismét nagyon nagy a sár + az áramszolgáltató a tisztítatta a vezetéke alatti részt és a gallyakat mind az útra szórta. Sajnos a tó melletti utat így nagyon nehezen lehet használni.„"Természetesen"” a gallyazás  a nemrég felfestett jelzést is tönkretette. Ezt pótolni kell.

Somogyon kettévált a csapat, egy része a buszhoz, másik része a Somogyi szőlőhegy irányába vette az utat.

A szőlőhegyen egy kis borkóstolás mellett fejeztük be a mai túrát.