facebook_page_plugin

Lezárták a feljáratot a Zengőn lévő tornyon (is)!

A Földmérési és Távérzékelési Intézet 2012. novemberében szerződést kötött a vasbeton mérőtornyok hiányzó bejárati ajtóinak pótlására. A munka 13 megye 45 db vasbeton mérőtornyát érintette.
zengo2Ezek között van a Zengőn található, az általunk kilátóként használt torony is.(Megjegyzem, eddig is a tiltó felirat ellenére kapaszkodtunk fel a tetejére!)
A feladat végrehajtása során acélszerkezetű ajtók kerültek felhelyezésre. Tíz esetben az ajtókeretek is hiányoztak, azokat a helyszínen kellett mérethez igazítottan legyártani és beépíteni- olvasható az intézet honlapján.
Laikus szemmel nézve érthetetlen, hogy a Zengőn miért nem mehetünk fel a toronyba, hisz biztonságos, ép a felvezető lépcső, s a korlát is rendben van a tetején.
A tilalom hátterében nyilvánvalóan a felelősség vállalásának, ill. nem vállalásának kérdése van.
Most el kell fogadnunk ezt a helyzetet, de – a terület gazdáival, kezelőjével, használóival összefogva - megkeressük a megoldást arra, hogy „kulcsot kapjunk" az ajtóhoz, s ne zárjuk el –legalább a szervezetten odalátogató turisták elől- azt a csodálatos körképet, amiben a kilátó tetejéről gyönyörködhetünk. Eredményes munkálkodásunk reményében kérjük minden természetjáró türelmét, megértését!


Tóth Klára