facebook_page_plugin

XVII. ERDŐK HETE

erdok hete2

Idén ősszel XVII. alkalommal – szeptember 30. és október 6. között - kerül megrendezésre az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében az Erdők Hete országos programsorozat.

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" - Az Erdők Hete jelmondata összefoglalja az 1997 óta rendszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait. A Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.” www.erdokhete.hu

A Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza idén október 5-én (szombat) Árpádtetőre várja az erdő és a természet iránt érdeklődő családokat a „Fedezzük fel a családdal az erdőt!” programra. Ezen a napon, a Mókus Tanösvényen játékos erdőismereti versenyen vehetnek részt az érdeklődők, bejárhatják a kerekes székes tanösvényt és közösen játszhatnak az erdei kalandparkban. Az erdőismereti versenyen megismerhetik az erdő élővilágát, az erdők hármas szerepét, és betekintést kapnak az erdészet közjóléti tevékenységébe.

Bővebb információ: www.mecsekerdo.hu

Scheitler Adrienn

Mecsekerdő Zrt. erdei iskola oktató