facebook_page_plugin

Országos tűzgyújtási tilalom

tuzgyujtasi tilalomÁltalános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2013. július 22-től átmeneti időre.

 

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a 2013. július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A fenti időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is. A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

forrás: (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)