facebook_page_plugin

Figyelem !

 
Tájékoztatunk mindenkit arról,  Hosszúcser Vadászegylet, mint a Közép-Mecsek vadgazdája stratégiát dolgozott ki a Pécs város erdővel határos északi területein észlelt vaddisznó károsítások megszüntetésére. Ennek keretében a Rózsa völgy - Erdész út - Lapisi út-  Dömörkapu - Felsőgyükés vonalon több helyen éjszakai vaddisznó lesvadászatot kezdünk, egyelőre meghatározatlan ideig.
 
hajtovadaszat logo2
 

A Pécs város északi, észak-nyugati közigazgatási területe és az erdő határán elhelyezkedő ingatlanokban, valamint a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet botanikailag legértékesebb területén, elsősorban a vaddisznó állomány okozta kártételek megakadályozására, felszámolására a Hosszúcser Vadászegylet intézkedési tervet dolgozott ki.

 

Ennek keretében újabb vadbefogó telepítésére kerül sor a Pécsi Állatkert körzetében, amelynek üzemeltetésében közreműködik a ZOO személyzete is.

 

A Rózsavölgy, Kismélyvölgy, Lapisi út, Felsőgyükés körzetében 5 etetőhely létesítésére és ezeken 2013. február 9-től éjszakai vadkárelhárító vaddisznó vadászatokra kerül sor, amelyeket a nagy tapasztalattal és helyismerettel rendelkező vadászaink folytatnak.

 

A vadászatok helyszínei közelében figyelmeztető táblákat helyezünk el.

 

Kérjük a tisztelt erdőlátogató közönséget, hogy az érintett körzetek látogatását a napnyugtától pirkadatig terjedő időszak alatt mellőzni szíveskedjenek.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!   (hosszucser.hu)