facebook_page_plugin

Tagszervezeti találkozó Zobákpusztán

 

2024. szeptember 13-án hűvös, esős időben tartottuk meg évközi tagszervezeti találkozónkat Zobákpusztán, a Nomád Táborhelyen.

 

talalkozo zobak

 

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnöksége által immár negyedik alkalommal rendezett szeptemberi tagszervezeti találkozóra a kedvezőtlen időjárás ellenére nyolc tagszervezetből 23 résztvevő jött el. A résztvevők köszöntését követően egyperces néma felállással emlékeztünk az év során elhunyt turistatársakról.

Ezt követően a 2024. augusztus 23-25. között, a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség által, Györkönyben rendezett Dunántúli Megyék Természetbarát Találkozón történtekről tájékoztattam a hallgatóságot.

A továbbiakban az alábbi témák kerültek szóba: az útjelzés festés pályázat aktuális munkálatai, hátralévő feladatai, a forrásvédnökség megbeszélésen elhangzottak, a források védelmével kapcsolatos feladatok, Dél-dunántúli Regionális Találkozó, Természetbarátok Klubja Pécs török kori emlékeit bemutató, sétával egybekötött foglalkozása, a megyei szövetség által pályázott „Mecseki mondák, Jakab-hegyi legendák” teljesítménytúra ismertetése.

A jövő évi tervekről is beszélgettünk, ezekhez kapcsolódva Takács Ferenc, a HOTE elnöke az egyesület 10 éves fennállásának 2025-ös „meglepetés eseményeit” említette.

Ezt követően jókedvű, baráti beszélgetés közben elfogyasztottuk az ízletes pörköltet, amit Gida Tibor és Szabó-Dalecker Ibolya készített számunkra. A „vendégmarasztaló”, finom itókák és a résztvevők által hozott sütemények is hozzájárultak ahhoz, hogy ne siessen senki haza. Köszönjük a finom vacsorát, a finom italokat és sütiket.

 

A baráti hangulatú találkozó végén a további eredményes munka reményében köszöntünk el egymástól.

 

Schóber József