facebook_page_plugin

Nehezen járható útvonal…

Kedves Túratársak a zöld kereszt útvonal Vékény felöli vége jelenlegi állapotában csak nagyon nehezen járható. A jelzésfestés befejeztével szembesültünk a következő problémákkal: mivel a kerítés tulajdonosa nem gondozza a kerítés patak felőli oldalát, a kétszeri tisztítás után is csak nehezen járható ez a szakasz. A patak lassan a kerítésig ér, mivel kimosott egy mintegy öt méteres szakaszt a partoldalból, itt le és fel lépni kell a sok növényzet között. A kerítés után a legelő tulajdonosa bekerítette a kaszálót, de a villanypásztort a kerítés sarkánál nem tette átjárhatóvá, így itt csak átbújni lehet. A problémák a mellékelt térképen.

vekeny nehezen

 

Javaslom, hogy túráitokon kerüljétek ezt a szakaszt. A Csepegő-árokba eljuthattok Szászvár felől a zöld négyzet jelzésű turistaúton, ami kb. háromnegyed órával megnöveli a túra időt a Vékényi induláshoz képest...

 

Még egy javaslatom van. A túra útvonal egy ponton nagyon meredeken levezet a völgybe egy kis vízeséshez. Ezen a részen a patak teljesen ki van száradva, élvezeti élmény nulla, balesetveszély nagy! Amikor ide értek javaslom tovább a jelzetlen, fa kihordó utat, majd amikor leértek a patak árkához balra vissza lehet jutni a zöld kereszt jelzésű útra.

 

atiKA