facebook_page_plugin

Veszélyessé vált fák eltávolítása az Óbányai-völgyben

felkialtojel2Az Óbányai-völgy Óbányát Kisújbányával összekötő szakaszán, az Országos Kékkört érintve 2023. október 10-én élet- és vagyonvédelmi okból veszélyessé vált faegyedek kitermelését végezzük el a Természetvédelmi – és Erdészeti Hatóságok iránymutatásai szerint. A munkavégzés ideje alatt kollégáink irányításával lehet majd a völgy érintett szakaszán túrázni, amely azt jelenti, hogy a balesetek megelőzése érdekében egy-egy fa döntése során a helyszíntől biztonságos távolságban várakozni lesz szükséges. Ez 10-15 perc várakozásnál jellemzően nem jelent majd több időt.

Október 11-én az óbányai pisztrángos-tó mellett fennakadt, megdőlt faegyed kitermelését végezzük el. A munkavégzés ideje alatt – a balesetek megelőzése érdekében – kollégáink irányításával halad majd a forgalom. A tervezett munkálatnak köszönhetően az Országos Kékkör ismét kerülőút nélkül lesz járható a tó északi oldalán haladva.

A munkálatokat a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának Természetvédelmi Osztálya és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának jóváhagyását követően végezzük.

Megértésüket ezúton köszönjük!