facebook_page_plugin

Megjelent a Mecsek új turistatérképe

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy megjelent a Mecsek–Villányi-hegység turistatérkép 2023. évi, aktualizált kiadása.

 

mecsek turistaterkepA Cartographia kiadó közkedvelt és közismert turistatérkép sorozata hazánk legfontosabb hegy- és dombvidékein vezet körbe, bemutatja e területek aktív turisztikai, elsősorban természetjáró lehetőségeit.

Az aktualizált, új kiadású Mecsek–Villányi-hegység turistatérkép 1:40000 méretarányban részletesen és naprakészen ábrázolja a látnivalókat, a sokrétű szabadidős lehetőségeket, ezáltal nélkülözhetetlen társa az aktív turisztikai formák kedvelőinek.

 

Ízelítő az aktualizált Mecsek–Villányi-hegység turistatérkép újdonságaiból:

  • a Zobákpuszta–Komló új elkerülő út
  • a Komló–Sikonda új kerékpárút
  • a Villány–Villánykövesd új kerékpárút
  • Pécs turisztikailag fontosabb helyijáratainak aktuális hálózata
  • Komló helyijáratainak aktuális hálózata
  • Pécs–Árpádtető: Mecsek Discovery Center
  • a Mecsek Egyesület Múzeumának új helye Pécs–Árpádtetőn

A térkép előoldalán kapott helyet a Misina – Tubes (1:20.000) részletes melléktérképe, ill. a Baranyai-dombság keleti részének térképe (1:60.000) is. A hátoldalon a Villányi-hegység térképe (1:40.000) és Pécs belváros-térképe ill. a látnivalók ismertetője mellett partnereink turisztikai szolgáltatásainak hirdetései sorakoznak. A térség természeti és kultúrtörténeti látnivalóit, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra mellett a hegység legérdekesebb pontjait felfűző turistaútjainak leírását, egyéb hasznos információkat (pl. közlekedés, a hegység természetjárásának múltja, emlékei, a turistajelzések rendszere, kerékpártúrák, télisport-lehetőségek, ill. a települések látnivalói stb.) a térkép társkiadványa, a Mecsek–Villányi-hegység turistakalauz ismerteti.

A Cartographia ezentúl egy mobiltelefonos applikációval is támogatja vásárló partnereit. Minden térkép hátulján megtalálható egy QR kód, aminek segítségével az adott tájegység ajánlott túráit mutatjuk be képekkel és természetesen térképpel kiegészítve. Az alkalmazás a nagymúltú német Rother céggel együttműködve jött létre, ennek köszönhetően az applikáció használói hozzáférhetnek a Rother cég külföldi hasonló túraleírásaihoz is.

 

A szerkesztő