facebook_page_plugin

Kevesen élnek a lehetőséggel!

 

 

vjegy

Idén is igényelhető a Természetjáró Kedvezménykártya, mely lehetőséget nyújt arra, hogy az ember az utazás és a kirándulás költségeiből picit lefaragjon. Számos turisztikai attrakció, vendéglő, szálláshely felkeresésénél, valamint a vasúton is kedvezményeket biztosít.

 

MTSZ-tagszervezeti tagsággal rendelkező egyesületi tagok részére a kártya 1500 Ft-ba kerül.

 

A Természetjáró Kedvezménykártya birtokosa 20%-os menetjegykedvezményre jogosult a vonatokon hétvégente. Az akció pénteken 0:00-tól vasárnap 23:59-ig vehető igénybe a MÁV és a GYSEV járatain, a 2. kocsiosztályon. Még egy megkötéssel azonban számolni kell: csak telefonos applikáción keresztül érvényesíthető a kedvezmény.

A hétvégi utazási időpont mellett tehát a MÁV-applikációt is le kell hozzá tölteni a telefonra, mivel az alkalmazáson keresztül, a kártya azonosítószámát beírva jár a 20%-kal olcsóbb jegyár. Aki azonban rendelkezik vele, egy évig korlátlanul válthat a saját nevére akciós hétvégi menetjegyet. Folyamatos internetkapcsolat nem szükséges, offline is bemutathatók a jegyek a telefonról, de a TEKA-kártya felmutatása mindig szükséges hozzá. 

A jegyek 100 kilométer alatti utazásnál a kiválasztott vonat indulási idejétől számítva 4 órán át érvényesek, így lekésett járat esetén sem kell pánikba esnie a közlekedőknek, 100 kilométer fölött pedig 24 órán belül kell azokat felhasználni, természetesen legkésőbb vasárnap 23:59-ig, hiszen a kedvezmény csak eddig él.

Szükség esetén az applikációban elindítható a jegy visszatérítésére vonatkozó kérelem is.

Ha regionális viszonylatban utazol, jogosult vagy a MÁV applikáción keresztül váltott 20%-os TEKA-kártya-kedvezményen túl további 10% kedvezményre, ám az alkalmazásban és az új Elvirában kapható "Okosjegy" igénybevételénél már nem jár további 10% kedvezmény.

A kártya az elmúlt években megszokott áron, 4900 forintért (MTSZ-tagszervezeti tagsággal rendelkező egyesületi tagok részére  1500 Ft-ért) vásárolható meg a turistashop.hu weboldalon, az érvényességi ideje pedig 13 hónap, egy tetszőlegesen megválasztott induló hónaptól kezdődően. 15 munkanap a kézhezvételi határidő.A Természetjáró Kedvezménykártya igénylése megérheti azok számára, akik gyakran utaznak hétvégente, sokat kirándulnak az országban, és előszeretettel keresnek fel az úti céljukon múzeumokat, látogatóközpontokat, vendéglátóhelyeket, vagy szállnak meg.

A kártya 10% kedvezményt biztosít a MAHART-PassNave Személyhajózási Kft. belföldi, menetrend szerinti járataira, 20%-kal olcsóbban váltható jegy számos kisvasútra, így a gemenci, a mesztegnyői, az almamelléki, a kaszói és a Hortobágy-halastavi járatokra.