facebook_page_plugin

Küldöttgyűlés

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség február 12-én délelőtt tartotta 2022. évi küldöttgyűlését Pécsett a Balokány-ligetben, a Papita Kultúrtér épületében.

2022 02 12 BMTSZ közgyűlés 5


Strasser Péter, a szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, és egyúttal tolmácsolta Schóber József elnök üdvözletét, aki betegsége miatt nem tudott a küldöttgyűlésen részt venni. A küldöttgyűlés – a járványhelyzetre való tekintettel – rövidített formában zajlott, a hivatalos részt ezúttal nem követte a szokásos vendéglátás (szendvicsek, sütemények, innivalók, beszélgetés). Strasser Péter bejelentette, hogy az elnökség tervei szerint az elmaradt „második részt” ősszel, egy kötetlen találkozón fogják pótolni.


A küldöttgyűlés az előre magadott napirend szerint zajlott. A küldöttek egyhangúlag elfogadták a 2021. évről szóló beszámolót, a közhasznúsági jelentést, az ellenőrző bizottság beszámolóját, valamint a 2022. évi terveket.


A hivatalos rész után – szokásosan – különböző elismerések átadása következett. Elsőként Strasser Péter köszöntötte Jancsi Attilát (Dráva TSE), aki 2021 szeptemberében Dobogókőn, a Természetjárók Napján a Természetjárás Fejlesztéséért Ezüst Fokozat kitüntetést kapta, valamint a Dráva Természetbarát Sport Egyesületet, amely szintén a Természetjárók Napján a fennállásának 25. évfordulója alkalmából Természetjáró Érdemérem elismerésben részesült.

Ezután Jancsi Attila ismertette a 2021. évi egyéni túrapontverseny eredményeit, és adott át okleveleket és csokoládét a kategóriánként első három helyezettnek (neveket a Mecsek Híradó márciusi számában tesszük közzé). 2021 decemberében a szövetség a Jakab-hegyen rendezte meg a Hegyek Napja alkalmából az immár hagyományos találkozót, melyen egy totót is kitölthettek a résztvevők Magyarország hegyvidékeiről. A legjobb eredményt elérők (Arató Tünde, Bitter Péter és Tóth Klára) szintén oklevelet és csokoládét kaptak jutalmul.


Ezek után elismerések átadására került sor. Az elnökség – az egyesületek előterjesztése alapján – oklevélben és tárgyjutalomban (ez évben egy névvel gravírozott tőr) részesítette a következő személyeket: Takács Ferenc (Hosszúhetényi Turista Egyesület), Both Viktória és Vass Tibor (Dráva Természetbarát Sport Egyesület), Kalocsai Vilmos és Fehér Lászlóné (Hétdomb Természetbarát Egyesület, Komló), Háber Jánosné és Torma Kitti (Ifjúsági Unió Pécs), Bódis Péter Donát és Alekszandrov Anna (Szent Imre Iskola Sportkör, Siklós).


Végezetül az Aranybakancs Díj kitüntetés átadására került sor, melyet minden évben két személy részére ítél oda szövetségünk elnöksége: egy „külsős” személy részére, aki munkájával kiemelkedően segíti a baranyai természetjárást, és tagságunkból egy természetjáró részére, aki több éven át kiemelkedő tevékenységével vesz részt a szövetség munkájában. Ez évben a „külsős” díjat Varga Jenő kapta, aki hosszú évek óta segíti a természetjárást az erdei utak, pihenőhelyek karbantartásával, tisztításával, valamint rendezvényszervezéssel, tagjaink közül pedig Tóth Klára előző évben leköszönt elnök kapta a díjat sok évi kiemelkedő természetjáró és vezetői tevékenységéért.


Bár vendéglátást nem szerveztünk, azért egy spontán, kötetlen beszélgetés mégis kialakult a küldöttgyűlés végén, amelyen az elkövetkezendő tervekről beszélgettünk.

 

A küldöttgyűlésről készült képeket ( Nagy Balázs képei) itt lehet megnézni!

 

Strasser Péter