facebook_page_plugin

Figyelem!

favágásA Mecsekerdő Zrt. szeretné felhívni a Természetjárók figyelmet, hogy 2020.09.30. és 10.30. között Óbánya közelében, a kék sáv jelzésű turistaút mellett sajnos ki kell vágni néhány veszélyessé vált fát, mielőtt azok rádőlnének egy hétvégi házra.

 

Fontos információ, hogy a tervezett beavatkozás élet- és vagyonvédelmi szempontból szükséges, és kizárólag a veszélyt jelentő, valamint esetlegesen a biztonságos munkavégzést akadályozó néhány fát érinti. Az ingatlantulajdonos kezdeményezésére végrehajtott beavatkozást az Erdészeti Hatóság rendelte el, és a Természetvédelmi Hatóság engedélyével zajlik, együttműködve a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságával.

 

A munkálatok az említett időszakban csupán egy napot érintenek, kijelölése az időjárási viszonyok függvénye. A turistaút aznap is átjárható, de a kirándulók biztonsága érdekében az erdészet munkatársai segédkeznek a gyalogos forgalom irányításában.

 

 

A tervezett beavatkozásról a honlapunkon, illetve a helyszín közelében kihelyezett táblákon is tájékoztatjuk a kirándulókat.