facebook_page_plugin

In Memoriam Kósa Pál

Ismét búcsúzik a Pécsi Vörös Meteor SK Természetbarát Szakosztálya – és a Baranya megyei természetbarátok közössége – egy régi, szeretett turistatársától, Kósa Páltól.


kosa pal

 

Pali 1971-ben csatlakozott szakosztályunkhoz. Azonnal bekapcsolódott a szakosztály életébe, sok túra- és városismertető versenyen vett részt a Mecseken és szerte az országban.

 

Állandó résztvevője volt az Országos Meteor Találkozóknak. Tőle származik a püspökszentlászlói kulcsosházunk Bazsarózsa elnevezése. Igen sokat dolgozott házunk tatarozásán, szépítésén.

 

Szerelmese volt a hegyeknek, számos magashegyi túrán vett részt, és az ott készült felvételeit, filmjeit a baráti összejöveteleken megosztotta velünk.

 

A természetjárás területén végzett több évtizedes tevékenységéért 90. születésnapján a Meteor Szövetség kitüntető díját, a Hattayer Béla emlékplakettet kapta a Meteor családtól.

 

 

Halála szomorúsággal tölti el szakosztálytársai, a pécsi természetbarátok és az ország Meteoros turistáinak szívét. Isten veled Pali, nyugodjál békében.


Dr. Gundrum Károly

 

Temetése 2019. március 6-án, 15.00 órakor lesz a pécsi köztemetőben.