facebook_page_plugin

Mecsek – Villányi-hegység turistakalauz

mecse villanyi hegyseg turistakalauz

 

Örömmel tájékoztatjuk a természetjárókat, hogy a Cartographia Kft. országos turistatérkép- és turistakalauz sorozatának keretében megjelentette a Mecsek, Villányi-hegység turistakalauzát, melyben helyet kapott a Baranyai-dombság, a Sárköz és a Gemenci-erdő bemutatása is.


A részletes, 1:40.000 ill. 1:60.000 méretarányú térképszelvényeket több mint 450 fotóval illusztrált táj-, és aprólékos településismertetők, a térség vasútvonalainak múltját is felidéző közlekedési fejezet, télisport-lehetőség és kerékpártúra-ajánlatok egészítik ki, de archív anyagokkal felidézésre került a Mecsek gazdag, 1891-ig, a legendás Mecsek Egyesület megalakulásáig visszanyúló turistamúltja, -irodalma is, egészen napjaink turistaútjelzés- hálózatáig, amely a Baranya megyei Természetbarát Szövetség és az 1993-ban újraalakult Mecsek Egyesület tagságának köszönhetően kiválóan követhető.

Erre a nagyszerű háttérre támaszkodik az a 10, a Mecsek minden fontosabb természeti és kultúrtörténeti látnivalóját felfűző, ismertető, számos fotóval illusztrált túraleírás, amely turistakalauz sorozatunk megszokott, igényes elvei szerint a nem rutinos túrázókat is „kézen fogva” vezeti a Mecsek rengetegében.


A turistakalauz Pécsett a Térképkirály Térképboltban (Alkotmány u. 47.) kapható.