facebook_page_plugin

Tisztelt Természetjárók!

 

A Magyar Természetjáró Szövetség és konzorciumi partnerei gondozásában az elmúlt években 2,7 milliárd forintból, hazai és Európai Uniós forrásból újult meg a legnépszerűbb hazai túraútvonal, az Országos Kékkör. Az Önök régióját érintő fejlesztésekről a Magyar Természetjáró Szövetség lakossági fórum keretében szeretné Önöket tájékoztatni.

 

A lakossági fórum helye: Mecsekerdő székháza, 7623. Pécs, Rét utca 8.

A lakossági fórum időpontja: 2015. június 22. 17:00

 

A magyarországi Országos Kékkör egy több mint 2500 kilométer hosszú, három nagyobb szakaszból álló túraútvonal, amelyen körbejárhatók és megismerhetők Magyarország jelentősebb tájegységei. Az emblematikus túraútvonalon évente 150 ezer turista fordul meg.

A nagy múltú túraút az elmúlt években Európai Uniós források révén újult meg. A 2,7 milliárd forintos (9 millió euró) támogatás révén megtisztították a benőtt növényzettől a gyalogos utakat, helyreállították a forrásokat, az úton található kilátókat és pihenőhelyeket felújították, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki. Újrafestették a nyomvonalról tájékoztató kék jelzéseket, egységes információs táblákat helyeztek ki. Több helyen modern turistaszállásokat hoztak létre. A magyarországi Országos Kékkör így olyan ökoturisztikai attrakcióvá vált, ami egyaránt igénybe vehető pihenési, rekreációs, üdülési és teljesítménytúrázás, sport céljára.

Várjuk Önöket szeretettel a rendezvényre. Jöjjenek el, ismerjék meg ennek az egyedülálló fejlesztésnek a részleteit! Az eseményen való részvétel nincs regisztrációhoz kötve.