facebook_page_plugin

Mecseki Térképkör

Vége! A kör bezárult! Gesztenyéstől Gesztenyésig megtettünk 230 km-t. Dec.20-án indultunk, és máj. 16-án érkeztünk vissza a kiindulási pontunkhoz. Sétáltunk a Hármas-hegy oldalában, Püspökszentlászlóról szép lassan fölbandukoltunk a Zengőre. Jártunk a Baranyai dombságon Máriakéméndig, érintettük a Kelet-Mecsek legkeletibb csücskét (Hidas), cikk-cakkos útvonalon eljutottunk Kisvaszarig, jártunk Orfűn, Abaligeten, Hetvehelyen, gyalogoltunk a Jakab-hegy oldalán a Panoráma úton, majd utolsó "nekifutásként" a Misinára is felmentünk. Ittunk a Kantavári forrás vizéből, fáradalmainkat a Tölgyes úton ki is pihentük.


Az út szép és változatos. Gyönyörködtünk szép őszi tájban, gyalogoltunk téli tavaszban, majd tapostuk a szűz havat. Aztán szinte átmenet nélkül megérkezett a nyár. A hirtelen olvadás megduzzasztotta a patakokat, sokszor okozott nehézséget az átkelés, de megúsztuk "lábmosás" nélkül. Ismeretlen útszakasz alig-alig akadt, inkább olyanok, ahol már nagyon régen jártunk.


Sokszor mentünk ketten (Feketéné Móró Erzsébet Komló) , de több alkalommal mások is csatlakoztak hozzánk.
Mivel a legkevesebb szakaszra osztott teljesítést már "elorozták" elölünk, mi megelégszünk a "futottak még" kategóriával! (19 részlet, mindketten 70 fölött!)

                        mecseki terkepkor1  mecseki terkepkor2

Jó volt ez a kör. Ismert az a mondás, hogy "egy (kettő!) bolond százat csinál", már több kiscsoportos követőnk is van.


Biros Béláné

 

Kiegészítés!


Jó programot jelentett hetente a Mecseki Térképkör, a legrövidebb a -17 fokban, nagy hóban megtett 7 km-es út volt, a leghosszabb a nagyon sáros szakasszal záró 20 km-es út. A megadott irányban és sorrendben, becsületesen végigjártuk az útvonalat. Lehet, hogy éppen azzal érünk el rekordot, hogy 19 túrán teljesítettük! Nagyon tudom ajánlani ezt a túramozgalmat a Mecsek térségében élő időseknek, mert akár még több szakaszra is bontható, sok a kiszállási lehetőség, ingyen utazva kényelmes túrákat tehetünk, és otthon alhatunk a saját ágyunkban. Számomra is minimális volt az ismeretlen szakasz, jó ismétlés volt!


Hajrá túratársak, kövessétek a példánkat!

Feketéné Móró Erzsébet