facebook_page_plugin

Mecseki térképkör

Ami a térképen kifér!

táv: 226 km, szintkülönbség: 6475 m

mecseki terkepkor

A Mecseki Térképkör egy "instant", kötöttségektől mentes, bármikor bejárható túra- ill. terepfutó útvonal a Mecsekben és annak közvetlen környékén. Nincs nevezési díj, és nem kell előre bejelenteni az indulási szándékot sem. Teljesítheted egyedül vagy társaságban, egyben vagy több részletben is.

A szabályok hasonlóak a már sokak által ismert Budai Térképkör (82 km) szabályaihoz, azaz:

  • A Mecseki Térképkör az év bármely napján, akár hétköznap is teljesíthető (kivéve ha erdőlátogatási korlátozás van pl. vadászat miatt).
  • A bejárás iránya szabadon választott, de az alapértelmezett az óramutató járásával ellentétes irány, azaz Pécsről Pécsvárad felé indulva.
  • A túra kezdőpontja is szabadon választott, de az alapértelmezett Pécs, Gesztenyés (autóbusz végállomás).
  • Bejárható egyben vagy tetszőleges számú részletben is.
  • Nincs szintidő.
  • Az útvonal csak jelzett turistautakon halad.
  • Az útvonal becsületes követése ill. az idő mérése a túrázóra van bízva, így a túra a jellem próbája is. Az igazolás az útvonalon készített fotókkal, szóbeli - írásbeli beszámolóval vagy a bejárt útvonal GPS készülékkel (GPS képes karóra, okostelefon) való rögzítésével történhet.

224.4 km, 22:34:05

 

Fontos: a Mecseki Térképkörön mindenki saját felelősségére indul, és csak gyakorlott, jól tájékozódó túrázóknak ajánlott (főleg az egy részletben való teljesítés). A jelzésváltások nagy száma miatt érdemes GPS készüléket és/vagy a Cartographia kiadó Mecsek térképét elvinni a túrára.

A túra teljesítői oklevelet és kitűzőt vagy érmet kérhetnek (önköltségi áron), melyen a Mecseki Térképkör pillangó-bazsarózsa emblémája látható, valamint felkerülnek az online teljesítői listára, és eredményeik a túra statisztikai oldalán is megjelennek majd.

A Mecseki Térképkör a Körök köre kupa egyik választható körtúrája, és egyben történő teljesítésével a mozgalom "Óriáskupa" fokozata is megszerezhető.

 

(forrás: turazokni.hu)