facebook_page_plugin

Kedves olvasó!

Újabb kerek évfordulót ünnepel a Mecsek Híradó, hiszen Ön épp a 300. lapszámot tartja a kezében. Ez pontosan annyit jelent, hogy a kiadvány ez idáig 300-szor segítette és gazdagította hasznos információival, értékteremtő írásaival, megemlékezéseivel, túraajánlóival a természetjárók életét.

mecsek hirado


Mindemellett azt is szükséges megemlíteni, hogy legalább ugyanennyiszer határozta meg – illetve ha a helyzet indokolta, akkor módosította – a szerkesztőség azokat a hasznos, gyakorlati értékű, jó és még jobb témákat, amikben kedvét leli a közönség.


Az utóbbi években egyre nagyobb kihívást jelent egy nyomtatott sajtóterméket életben tartani, hiszen jelentősen megváltoztak az olvasói szokások és az online tartalmak is erősen teret hódítanak. Átpörgetjük a híreket, az érdekesebb főcímekre rákattintunk, aztán vagy végigolvassuk azokat vagy továbblépünk egy vonzóbbnak tűnő cikkre. Egy jól sikerült – vagy jól átdolgozott – fotóval százával gyűjthetjük a lájkokat, miközben ez a gyors és pörgős élet épp a lényegről tereli el a figyelmet: a valódi odafigyelésről, a valódi elmélyülésről, a valódi életről.


A Mecsek Híradó 1980 óta van jelen a természetjáró irodalomban. Évről évre valódi élményt nyújt az olvasóinak és töretlen aktivitással népszerűsíti a természetjárást. Ezúton gratulálok a kiadvány szerkesztőségének és kiadójának, a Baranya Megyei Természetbarát Szövetségnek ahhoz az őszinte és igényes hozzáálláshoz, ami visszaköszön a lapszámokból.


Kívánom, hogy a háromszázból legyen hatszáz, kilencszáz és így tovább!


Tassy Márk MTSZ igazgató