facebook_page_plugin

Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya vármegyei szakasza

ddk kituzo

A túramozgalom kiírója: Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

 

A túramozgalom célja: a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, a „kéktúrázás” és általában a túrázás, a jelvényszerző túramozgalmak, valamint a vármegye turistaútjainak népszerűsítése.

 

A túramozgalom útvonala a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya vármegyei szakaszán vezet végig. Ehhez hozzákapcsolódik még egy-egy rövid szakasz a Somogy és Tolna vármegyék felé eső első pecsételő helyig. Az útvonal 1995-től az „E7 Európai Hosszútávú Vándorút” része. A túramozgalom bármely irányban és bármilyen szakaszokra bontva teljesíthető.

 

A túra összes távja 98,1 km. Szakaszolása a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség által kiadott igazolófüzetben található. Felhasználtuk a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján szereplő adatokat.

 

A túramozgalom pecsételő helyei:

Gálosfa – Országos Kékkör információs tábla

Felsőkövesd – hirdető tábla

Nagymáté – arborétumban a filagória oszlopán

Abaliget, vasútállomás – vasútállomás épületének peron felöli oldalán

Abaligeti-barlang – a barlang bejárat előtti esőbeálló fa szerkezetén

Jakab-hegy – Országos Kékkör információs tábla a Zsongor-kő lejáratnál

Büdös-kúti kulcsosház – a ház tornácának oszlopán

Fehér-kúti kulcsosház – az épület nyugati falán

Volt Hársas kulcsosház – a kék és zöld sáv jelzésű turistautak elágazója közelében lévő filagóriánál

Zobákpuszta – a Vargánya-tanya K-i bejáratánál az épület falán

Kisújbánya – a település központjában, a volt kulcsosház kerítés melletti falrészén

Óbánya – a Jéhn-kocsma bejárata mellett

Apátvarasd, vadászcsárda – a volt vadászcsárda kerítésének oszlopán

Bátaapáti – általános iskola és óvoda

Önkéntesen teljesíthető pont – Zengővárkony, Rockenbauer Pál sírja

 

A túramozgalom igazolása történhet a Magyar Természetjáró Szövetség által kiadott „Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra” füzetben, vagy a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség által kiadott „Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya vármegyei szakasza” igazolófüzetben a megadott helyeken történő bélyegzéssel. (Annak, aki Magyar Természetjáró Szövetség által kiadott „Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra” füzet felhasználásával kívánja igazolni a teljesítést, és a Baranya vármegyei szakasz végigjárását 2024. január 1. után kezdi meg, az igazolófüzetben Nagymátén és a volt Hársas kulcsosháznál is kell bélyegezni az útszakasznak megfelelő oldalon attól függetlenül, hogy erre nincs külön kijelölt rubrika.

Aki a baranyai szakaszt 2024. január 1. előtt már lejárta, és a megfelelő pecséteket elhelyezte a füzetben, utólagosan nem kell a Nagymáté és a volt Hársas kulcsosház bélyegzőket beszerezni, a teljesítést elfogadjuk ezek nélkül is.)

Indokolt esetben elfogadjuk a sérült vagy hiányzó bélyegzőről készített fényképet is, ami tartalmazza a fényképezés dátumát és a hely koordinátáit. Egy önkéntesen teljesíthető pont is felkereshető Zengővárkonyban, Rockenbauer Pál sírjánál.

Kérjük, hogy amennyiben sérült, eltűnt bélyegzőről tudomást szerez, azonnal jelezze a túramozgalom kiírójának az alábbi elérhetőségen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A „Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya vármegyei szakasza” túramozgalom igazoló füzete beszerezhető a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség irodájában (7621 Pécs, Tímár u. 21.).

Az igazoló füzet ára 1000 Ft, mely tartalmazza a teljesítésért járó kitűző árát is.

 

 

A túramozgalom elbírálása a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség irodájában történik (7621 Pécs, Tímár u. 21. I. emelet). Az igazoló füzetet le lehet adni személyesen vagy postai úton felbélyegzett, megcímzett válaszborítékkal.

 

A szövetségi iroda nyitva tartása: keddenként 16.30 és 18.00 óra között, érdeklődni a +36204378314 telefonszámon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen Schóber Józsefnél.

 

A leadott igazolófüzetet és a túramozgalom kitűzőjét az elbírálás után kézhez veheti a szövetség irodájában, vagy a hozzánk elküldött válaszborítékban juttatjuk el a teljesítőhöz. A postai feladás során történő sérülésért, elvesztésért a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség nem vállal felelősséget!

 

 

A túrákhoz használható papír alapú térképek: Zselic (1:60 000, 1:40 000), Mecsek (1:40 000), Szekszárdi-dombság (1:40 000), Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra atlasz (1:40 000)

 

Jó túrázást kíván a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség!