facebook_page_plugin

A Tenkes teljesítménytúra

A Tenkes teljesítménytúra a rendező szemüvegén keresztül

 

 

Mint minden túra szervezőnek, rendezőnek az a rémálma, hogy rossz lesz az idő. A különböző internetes „leveli békák" jóslata meg ráadásul ezt támasztotta alá, de szerencsére odafönt a nagyfőnök segítségünkre sietett és elkergette az eső felhőket. Azt lehet mondani, hogy igazi túrázós időnk volt április 5. szombaton a Tenkes oldalában.


A rendezők felkészültek, az ellenőrző pontok időben nyitottak. Egy hibát sajnos elkövettem a 30-as lapon, de még „időben" észrevették a rajtoltatók így nem volt belőle nagyobb gond. A különböző távokra is azok mentek, akik elbírták a rájuk mért nehézségeket! A maraton idei útvonala nehezebb volt a tavalyinál, de ez egy-két kivételtől eltekintve nem zavart senkit. A harmadik körre rakni a S+-t tényleg elég kemény volt részemről! A 15 és 20 km-s távok voltak idén is a legnépszerűbbek, mivel itt még menet közben is ellehet dönteni, melyiket válasszuk! A 10 km-en indulók pedig hozták a szokásosat, jöttek a kisgyermekes családok és a szép korúak is. A legfiatalabb indulónk még nem töltötte be a 4 éves kort, a legtapasztaltabb pedig nem tévedés, 88. évét tapossa! Remélem még sokáig lesz a legtapasztaltabb indulónk! A sok résztvevő azt bizonyítja, hogy jó irányba haladunk.
Az idei év újabb előre lépés volt az ajándék sorsolások terén is. Új támogatók is beléptek, így még több sorsolandó holmi várta gazdáját Máriagyűdön és Túronyban is. A minőségi borok terén volt a legnagyobb előrelépés mivel az eddigi Szőlőskert borozó mellé a Fekete-hegy lábánál lévő Vylyan pincészet és a Villányi Ősi pincészet is jó fajta borokat ajánlott fel a túrázók részére. Ezeken kívül a Partner kft jóvoltából idén is sok ember vihetett haza Tenkeses pólót! A Juhász-méz adományát lehetett csorgatni a margarinos kenyerekre és a Harkányi fürdő ajándékcsomagjait is sorsolhattuk! A Tenkes triatlon túramozgalomhoz kapcsolódva ingyenes indulási lehetőséget biztosítunk 5-5 túratársunknak a Tenkes éjszakai és a Szent Imre teljesítmény túrákon. Végül, de nem utolsó sorban nagyon nagy segítség, hogy a két önkormányzat a rajthelyeket ingyen bocsátotta a rendelkezésünkre! Köszönjük a Túronyi és a Siklósi önkormányzatnak is ezt a segítséget!
Az ellátmányról egy két adat: Elfogyott 100 kg kenyér és hozzá 20 kg zsír, ugyanennyi hagyma, 2 kg margarin több üveg méz és lekvár. 12 kg nápolyi sok-sok kiló cukorka, na meg a csokik. Az idei év slágerei is Balog Árpi barátunk borai voltak, szinte literre egyformán fogyott a vörös, rozé és a fehér bor is. Összesen 172 litert fogyasztottak a túrázók! Ez pár ember mozgás koordinációján meg is látszott! Mivel mindenkinek más a mérték itt már csak egy gond lehetett, ezt eltalálni...
A rendezők ellátását Kovács Pisti barátunk biztosította! A finom paprikás krumpliból még a maratonosoknak is jutott...
A rendezésben a Dráva TSE és a Tenkes TE szinte teljes taglétszáma jelen volt, de segítettek a Szent Imre iskolai sportkör tagjai is! Köszönöm mindenkinek azt a sok munkát, amit a túra sikeréért tett, és remélem jövőre is megtesz majd!

Azzal búcsúzom, ami az igazoló füzeteken is volt: Remélem jövőre is találkozunk a Tenkes teljesítménytúra valamelyik távján, mert sok jó ember kis hegyen is elfér!

 

atiKA

 

 

Képek még itt ifj. Kövecs Ferenctől, ami végig visz a maraton távon...