facebook_page_plugin

A Tenkes-alján is jártunk, sőt a tetején is!

Ez talán így még nem lenne igazán hír értékű, hisz –legalább- minden tavaszon részt veszünk a Dráva TSE és a Tenkes TE együttműködésén alapuló teljesítménytúrán.
Most azért írtuk be jó előre naptárunkba az eseményt, mert erre napra, aug.3-ára éjszakai teljesítménytúrára hívott bennünket a Tenkes TE.


A kánikulai hőség napjaiban igazán csábító volt a program, s nekivágtunk az ismert terep éjszakai bejárásának. A Megyei Kórház (ez csak a régi, leánykori neve, az újjal nem fárasztom az olvasót) Csipet-csapatával tízen indultunk útnak, s Jancsi Attila személyében gondoskodó túravezetőt is kaptunk. Az ötlet nagyszerűségét az olykor-olykor felcsillanó siklósi fények, az egyre több csillagképet, hulló csillagot is mutató éjszakai égbolt és a remek társaság, a jó hangulat igazolta.
A célba érve a „szokásos" siklósi vendéglátás, a finom zsíros kenyér, (különböző feltétekkel) és a jó siklós-máriagyűdi borok, finom szódavíz, a beérkező turisták élménybeszámolói is alátámasztották, hogy jól választott az, aki ezen a szombat estén az éjszakai Tenkes túrán töltötte szabadidejét. Annak ellenére, hogy ezen az estén komoly konkurenciát jelentett a világbajnokságon döntőbe jutott magyar vízilabda-válogatott aranyéremért vívott döntő mérkőzése (éppen a kilátónál voltunk, amikor a hírt kaptuk a győzelemről) , kb.másfélszázan bolyongtunk a Tenkesen, 10 és 20 km-es távon.
A túra hagyományteremtő szándékkal szerveződött, jövő évi naptárunkba is örömmel írjuk be a Tenkes TE támogatásra érdemes programját.
Az is újra bizonyosságot nyert, hogy a Dél-Baranyában működő három egyesület: a Tenkes TE, a Dráva TSE és a Szent Imre Iskola Sportköre minden jó célért képes összefogni, egymás rendezvényein feladatot vállalni, a másikat támogatni. Példás együttműködésük eredménye is a sikeres éjszakai teljesítménytúra is-KÖSZÖNJÜK!

Tóth Klára

 

Képek: Takács Kata