facebook_page_plugin

Geocaching

geocaching

 

gps

 

 

Bizonyára már sokan láttátok, hogy túráim során mindig a nyakamba van a GPS masinám.
Sok mindenre szoktam használni, többek között egy játékra, aminek a neve geocaching. Eldugott kis ládákat kell megkeresni és a bennük lévő jelszavakkal kell igazolni, hogy ott jártam. Most egy geocaching feladatra szeretnélek rábeszélni benneteket.

 


Magáról a feladatról annyit, hogy egy körtúra keretein belül 12 db keresztet kell felkeresni, a keresztek környékén az eldugott ládákat megkeresni és a bennük lévő jelszavakat leírni ( a végén az utolsó ládában lévő utasítás szerint összerakni és kész !)
A hétvégén Én is végigcsináltam és ezért merem ajánlani. Nem biztos, hogy kell hozzá GPS, meg lehet csinálni nélküle is. A láda leírásánál van egy track ( útvonal) ami letölthető és egy okostelefon is megteszi GPS helyett. De egy kis segítséggel mindenféle masina nélkül is megoldható! Viszont ha végigcsinálja valaki kedvet fog kapni ehhez a játékhoz is. Maga az útvonal gyönyörű és ritkán járt. Itt van hozzá egy térképvázlat..
Fényképezőgépet feltétlenül vigyetek!
A feladat teljes leírását itt találjátok meg.
Meg lehet csinálni biciklivel és gyalog is. Gyalog én két napra osztanám szét de aki jó erőben van és a nyári hosszú napokat kihasználja meg lehet oldani egy nap alatt is. Biciklivel nekem 48 km-re jött ki, gyalog lehet egy-két helyen rövidebb útvonalat is választani.
Az útvonalon készített fényképeimet itt megnézhetitek.
Jó szórakozást, sikeres keresést. Ha segítségre van szükségetek keressetek.
Nagy Balázs