facebook_page_plugin

Nincs rossz idő,

csak rosszul öltözött turista...

 

eso

 

„Piknik Határ-tetőn" 1 túra a sok közül mely már évek óta szerepel a Dráva TSE és más egyesületek programjában. Az idei egy kicsit más volt, mint elődei! A Hősök terei indulás kicsit késik, na nem a busz vagy a túratársak miatt. Az idő, nem esik, szakad! Várunk még egy kicsit és közben kóstolunk, pálinkát pezsgőt. Eközben rájövünk, hogy a leveli békák tévedtek, itt ma nem csak egyszer-egyszer fog esni... Elindulunk, még mindig szakad.

 

A „Szénbányász emlékút" jelzéseit követjük. Leágazóhoz érünk. Nézzük meg mi van arra, vizesebbek már nem leszünk! Az egykori Ferenc József akna emlékövét találjuk meg, + a ma emberének furcsa játékát, a „keressük a fémet" akciót. Feltáró gödrök itt is ott is. Kis emelkedő és már is az egykor szebb napokat látott István aknára érünk. Nosza, nézzük meg mi maradt a bányászat emlékeiből? Vizesebbek már nem leszünk! Egykoron itt töltöttem négy évet, feltörnek az emlékek! Ott mentünk leszálláskor, itt van az „öreg" akna, ez meg a rombolás... Katasztrófa, a látványra nem találni szavakat! Én még leragadtam ott, hogy megfogják őrizni, mint ipari műemléket. Ehelyett a mindenhol a rablás nyomai! És még mindig esik... Tovább indulunk a Rückeri tavak felé. Jelentem az útjelzések még mindig kifogástalanok! Újra emelkedő az Andor-lakhoz, meg sár, + még mindig esik... Asztal padok, pihenjünk egy kicsit. Vizesebbek már nem leszünk! A kék négyzet jelzés is jó... És megyünk tovább. Hamarosan műút, vargánya és még mindig esik. Zöld sáv jelzés, irány a Bugyogó-forrás felé. Egy kicsit elbutulunk lefelé, mert a jelzések el-el tűnnek. De túravezetőből jól állunk, kilencből négy! A régi út nyomvonalát megtaláltuk, a lefestett jelzések jól követhetők... A forrás nem bugyog, lehet, hogy szabadnapos? Tovább megyünk a Sugói-rét irányába. Jelzés dömping, zöld sáv itt is ott is, menjünk emlékezetből! Leérünk a völgybe, már csak szemerkél. Még egy kis emelkedő és beérünk a „célba". Határ-tető, piknik, lecsós csirke, már nem esik. Hurrá! A kaja jó, dicséri a házigazdáinkat Hugi és Szotyi ismét kitett magáért, + értünk. És igen nincs rossz idő, csak rosszul öltözött turista! Teljesen mind1 ki miben volt! Át és beáztunk, de jókedvünk +maradt!

A túrázók: Andi, Árpi, atiKA, Hugi, M.Nagy, Rongyi, Tomi, Szotyi és Zsolti. Akik emelték az étkezés fényét: Ági, Józsi, Tonyó és Zsuzsika.
Jövőre is lesz „Piknik határtetőn", mert nincs rossz idő...

 

Összehordta: atiKA.

 

Fényképezte: Árpi & Rongyi.