facebook_page_plugin

A Hegyek Napja

hegyek napja

    December 10-én, vasárnap igazi ajándékot kaptak az időjárástól azok a természetjárók, akik felmentek a Jakab-hegyre: előző nap leesett, ropogós hó, szikrázó napsütés, szélcsendes idő. A Hegyek Napja alkalmából szövetségünk immár második alkalommal rendezte meg a Jakab-hegyen a találkozót, amelyre 11 és 13 óra között lehetett érkezni, tetszőleges útvonalon. Jöttek is túratársak minden irányból: Éger-völgy és Remete-rét felől több úton, és Orfű felől is.


Az esőház melletti tűzrakóban atiKA – a nedves, havas faágak felhasználásával – hosszas próbálkozás után, szívós munkával tudott csak tüzet gerjeszteni, aztán jó másfél órás tüzelés után keletkezett is olyan parázs, melyen megsülhettek a finom szalonnaszeletek és fóliába csomagolt húsok. Természetesen az édességek és a különböző „turista italok” sem hiányoztak. A képre kattintva Nagy Balázs fotóit lehet megnézni!

A vállalkozó kedvűek egy, a Mecsekről szóló rejtvényt is megoldhattak, melynek legjobb megfejtőit a szövetség februári közgyűlésén díjazzuk majd.


Kívülről kissé átfázva, belülről felmelegedve, vidám hangulatban indultunk lefelé a Hegyről.


Strasser Péter