facebook_page_plugin

Természetbarátok klubja

 

TERMÉSZETBARÁTOK KLUBJA ÉV VÉGI ZÁRÓTÚRÁJA – 2017. dec. 9.

 

termeszetjaro tura

 

Aki ma reggel kinézett az ablakán az viharos szelet és havas esőt látott. A nem éppen ideális kiránduló idő sokakat elgondolkoztatott, hogy neki induljanak-e a mai túrának. Azonban mindig akadnak lelkes és bátor, az időjárás apró fricskáitól meg nem ijedő túrázók, akik ilyen időben is útra kelnek. Így történt ez mai is. Ahogyan a szólás mondja, aki mer, az nyer. A mai nap vállalkozó szellemű túrázói is nyertek. Az idei év első havas túráját a hegyen. Az indulásnál a Misina tetőn, már 5-6 cm-es hó fogadott minket. Innen indult 18 fős kis csapatunk a Rotary-sétány déli oldalán a Lapisra és onnan a Büdös-kúti kulcsosházhoz. Volt ahol már jártak előttünk mások, de akadt az útnak olyan szakasza is, hol a szűz hóban mi hagyhattuk az első lábnyomokat. Az erdő megmutatta téli arcát. A hó súlya alatt meghajló bokrok ágai olyanok voltak, mint tavasz végén a szarvasbikák barkás agancsai. A látvány lenyűgözött Bennünket. Az útra hajló ágak alatt bujkálva nemcsak térd- és boka ízületeinket, de a derekunkat is jól átmozgattuk. A kulcsosházban Varga Jenő (a kulcsosház gondnoka) meleggel és terülj, terülj asztalkámmal várt már ránk. A zsíros kenyér és a tea mellé előkerültek a hátizsákokból a finomabbnál finomabb sütemények és belső meleget adó forralt boros termoszok, pálinkás laposüvegek.


A finom falatok mellé bőven jutott a jóízű beszélgetésből is. Majd összecsomagoltunk és a Remete-rét felé vettük utunkat. A csapat egy része busszal hazaindult, a kemény mag a Sós-hegyi kilátó felé indult. A kilátóból fantasztikus kép tárult elénk. Aztán újra a Lapison voltunk, ahonnan a Manduláson át az Állatkert felé ballagtunk. Túránk végén itt szálltunk buszra.
Köszönöm, hogy velem tartottatok és ne felejtsétek, hogy jövőre is lesz Természetbarátok Klubja minden hónap első keddjén, ahova az előadókkal együtt sok szeretettel várlak Benneteket. A januári programról bővebben a honlapon olvashattok.

A túráról készült képeket itt láthatjátok!   ( Jónás István fotói)


Mindenkinek áldott, békés karácsonyt, örömökben, egészségben és jó élményű túrákban gazdag boldog új esztendőt kívánok!

Scheitler Adrienn
túravezető