facebook_page_plugin

A Zengőn jártunk

Február 25-én, szombaton, az előző napi nagy esőzéstől nem riadtak meg a bakancsosok, így húszan vágtunk neki a Zengő 682 méteres csúcsának meghódítására. Ragyogó napsütésben kapaszkodtunk a hetényi szőlőhegyre, ahonnan remek kilátás nyílt a Hármas-hegyre és a távolban húzódó Misina gerincére. Felfelé menet már találkoztunk a tavasz első hírnökeivel is; a hóvirág és az illatos hunyor is jelezte a tél végét...

 

682 méter magasban még szél és fagy fogadott minket, de a finom pálinkák, a jó hangulat és a csodás panoráma minden fáradtságunkat feledtette velünk.
A Mária-kápolna és a Zarándok-kút érintésével araszoltunk le Püspökszentlászlóra, ahol szerencsénkre nyitva találtuk a kastélyparkba vezető hátsó kiskaput.
Sajnos a kastéllyal már nem volt ilyen szerencsénk - zárva volt -, senkit nem találtunk, aki elkalauzolt volna minket a múzeumban, ráadásul a bejárati kapuk is zárva voltak. Így egy kisebb kalanddal és kerülővel sikerült csak visszatérnünk az üdülőfaluba, ahonnan egy órás séta után érkeztünk Hosszúheténybe.