facebook_page_plugin

Kedves Leendő Túratársak!

Aki januárban vállal túravezetést, az mindenre elkészülhet: friss havazásra, 15 fokos melegre, esőre, sárra, kemény fagyra. Bármilyen idő volt az év első szombatján, a Baranyai Aurél Emléktúra lelkes résztvevői mindig hittek abban, hogy ilyenkor is érdemes elindulni a hegyre.
Most éppen az évszázad leghidegebb napjait jelzi a meteorológia. Riasztóak a hírek, melyek szerint a hideg szombat-vasárnap eléri a Mecsek térségét is. Mégis elindulunk, s mégis bíztatok mindenkit: Érdemes velünk tartani!


Ma sem volt kánikula, amikor még egyszer nekiindultam, hogy bejárjam az idei túra útvonalát. Uránvárosban még magasra húztam a zipzárt a kabátomon, a kapucnit is felhajtottam, de erre a hegyen már nem volt szükség. Igaz, óvatosan haladtam, hogy ne nagyon izzadjak meg, de délután három óráig jó érzéssel jártam az erdőt. Tiszta levegő, átlátható erdő, ragyogó nap, csodálatosan kék ég. A talajviszonyok is megfelelőek, inkább fagyos, mint sáros utakon jártam az alábbi útvonalon:
Szentkúti buszforduló – Cinke-tanya – Róka út – Büdös-kút – Rábay-fa – Kantavár – Kis-rét – Szaniszló-pihenő – Tettye

Szombati túránkon Baranyai Aurél családjának tagjai is részt vesznek, a Cinke-tanyánál tervezett megemlékezés Baranyai Pál segítségével lesz hiteles és maradandó.
A túra távja: 16 km – Szintemelkedés: 380 m
Találkozás: 9.10-kor a mecsekszentkúti buszfordulóban (a 24-es autóbuszra az Árkádnál 8.45-kor, az uránvárosi buszpályaudvaron 8.59-kor lehet felszállni)

Baranyai Aurél szép gondolatával hívok mindenkit a 2017. január 7-én rendezendő emléktúrára:
„Százezreknek szolgál kulisszául a vén hegy. Ma is olyan, mint száz, mint ezer éve. Példájával arra biztat, hogy élni érdemes és gyarapodni jó. A háborúk és minden ellenségeskedés dacára. A levertség itt eloszlik, fellélegezhetünk, mert a béke itt nem kortesszólam, maga az élet igaz valósága.”

Tóth Klára
túravezető