facebook_page_plugin

„Indulj el egy úton…!”

Rockenbauer Pál és csapata 1986 októberében fejezte be az „...és még egy millió lépés Magyarországon” című filmsorozat forgatását. Idén ez a kerek évforduló vezérelt, amikor hagyományos emléktúránkat megterveztem.
Úgy érkezünk a zengővárkonyi gesztenyésben lévő sírhoz, hogy találkozzunk Rockenbauer Pál barátaival, a filmsorozat készítőivel, akik minden évben dél tájban érkeznek ide.


Rockenbauer

 

Ezért csak kb 10km (120 m szint) a gyalogos része a szombati programnak.
A Dombay-tótól – reményeim szerint még mindig aranyló lombkoronák és vöröses-barnás bokrok mellett indulunk - a közelgő tél fogadására már nagyrészt előkészített nyaralók mellett, a Z+-tel jelzett úton.
Kis kitérővel megtekintjük a Kisnádasdi-forrást, amely táplálja a tavat.
Visszatérve a jelzett útra a továbbiakban ÉK-i irányban, később a P+-tel együtt haladva gyalogolunk célunk felé, Pécsvárad északi területeit érintve.

A zengővárkonyi gesztenyésben Rockenbauer Pál sírjánál együtt idézzük fel a 30 évvel ezelőtti napoknak az emlékét a forgatócsoport tagjaival, komlói turistatársainkkal és mindenkivel, aki e napon fejet szeretne hajtani a mű és alkotói előtt.

 

A kora délutáni órákban még megtekintjük Zengővárkonyban a tájházat és a Szalmakincstárat, majd Pécsváradról autóbusszal indulva - délután 16-17 óra körül - érkezünk vissza Pécsre.


Találkozás: November 26-án, szombaton reggel 8.45-kor a pécsi távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsi-állásánál,a 9 órakor Bonyhádra induló busznál.


Szeretettel várunk mindenkit!

Tóth Klára
túravezető