facebook_page_plugin

Balázs napi kanyargások ~~~

Hiába írunk február 6.-át ez a nap úgy indult mint egy tavaszi nap. A reggel ugyan egy kicsit még csípős volt, de ahogy feljött a nap mindjárt barátságosabb lett a hőmérséklet. A buszállomásom már egy fél órával az indulás előtt is látszott, ma szép számmal indulunk neki a nyílt túráknak. Egy pár perccel később már kértem is a mentesítő járatot. Egy buszt meg is töltöttünk. Kövestetőre érve még csatlakoztak a rendes járattal érkezők is.

Így 57-en álltunk össze a szokásos csoportképre.

2016 02 06 csoportkep

Az első állomás a kövestetői kilátó, amit még sokan nem láttak a csapatból. A kilátóból a szép, tiszta időben nagyon messze el lehetett látni.
Egy fél órás nézelődés után indultunk, a volt Petőfi akna felé, majd a vasasi árkon keresztül le Vasasra. Innentől egy jelzetlen úton ( egy kevésbé járt gyönyörű völgyön keresztül) mentünk Pécs-Somogyba. A völgyben még lehetett érezni a tél leheletét, itt-ott befagyott kis vízeséseket lehetett látni, De már több helyen a kora tavaszi virágok is kibontották szirmukat. Ilyen korai időpontban ritkán látni virágzó májvirágot ! Pécs-Somogyban kétfelé vált a csapat A sietősek a buszmegálló felé vitték az irányt a ráérősebbek bejöttek, hozzám a pincéhez, egy pohár borral köszönteni a Balázsokat ! (Ezt utólag is köszönöm a túratársaimnak).

 

Szöveg, képek: Nagy Balázs túravezető