facebook_page_plugin

A Vadregényes Keleti-Mecsek

A Vadregényes Keleti-Mecsek nyilttúra beszámolója

A Várvölgyi buszmegálló indulópontunkon a pénteki túrabejáráshoz képest nagyon más táj fogadott bennünket a 3-5cm-es hótakarónak köszönhetően. Akkor tükörjég boritotta a Sin-gödröt, ezért a 43 lelkes túratársnak a Textiles forrásnál feltettem a kérdést, tudják-e mire vállalkoznak? Menjünk-e végig a jeges gödörben, vagy egy, szintén bejárt, biztonságosabb utat válasszunk? Mindenki a nehezebb mellett döntött. A Máré-vár alatt a S+ indultunk fölfelé, majd mielőtt leereszkedtünk volna a Z sávon a Sin-gödörhöz, még 1x megemlitettem a választási lehetőséget. Ekkor ketten úgy döntöttek, hogy nem jönnek velünk, ők Jancsi Attilával folytatták az utat. A mi társaságunk leviharzott a Barnakőhöz, ahol rövid ismertető után 40-en neki vágtunk az útnak. Már az elején akadályt jelentett a széles patakon az átkelés, de kisebb gondok után sikerült és később minden akadályt simán vettünk. A hó sokat segitett ,a jég nem csúszott, bár a patak szépségéből sokat takart. Sajnos a SIN-t csak nehezen lehetett kivenni, ezért a beszámolóhoz csatolok egy-két nappal korábbi képet róla és az aggódalmamat igazoló néhány pénteki felvételt.
A Hidasi háton elfogyasztott, megérdemelt ebéd után a S+ a Csurgóhoz mentünk tovább,amit feltétlenül látni kellett, hisz ilyen telek mellett ritkán fagy be. Most jó látszottak a forrásai is.
Itt sajnos egy baleset történt, jobbulást a túratársunknak.
A Csurgótól, a már mindenki által jól ismert Hidasi-völgyön értünk Zobákpusztára,ahonnan a 14:46h busszal tértünk Pécsre.
Túratársaimank köszönöm,hogy nem hagyták magukat lebeszélni ez ,általam igen kedvelt útról.

Mindenkinek kellemes pihenést kiván:
Kis Olga túravezető

vadregenyes