facebook_page_plugin

Holdvilágban a Tubesen

holdvilag

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség sikeres programtervet nyújtott be Pécs Megyei Jogú Város civil szervezetek számára kiírt pályázatán a ZÖLD FŐVÁROS kategóriában, ahol a feladat a „Városiakat a természetbe!” gondolatot megvalósító események tervezése volt. A tervezett négy túránk közül az első november 20-án , pénteken lesz: Holdvilágban a Tubesen címmel.
Az „éjszakai” túrán a Misina-tetőről indulunk a Kis -Tubes felé, ahonnét gyönyörködhetünk a város fényeiben. Ezután a János-kilátóról tekinthetünk körbe, majd leereszkedünk a Rotary körsétány északi oldalára, ahol Ignátkó Imre túravezető társunk segítségével a sötét égbolton keresünk ismerős csillagképeket. Majd újra visszatérünk a déli oldalra, s onnét lesétálunk a Bányász úton a Mandulásba. Itt buszra szállhatunk 20.54-kor, vagy 21.54-kor, amely visszahoz bennünket a városba.
Útvonal: Misina-tető- Kis-Tubes – Tubes, János kilátó – Rotary körsétány - Mandulás
Távolság: 8,2km, szintemelkedés: 80m


Találkozás a főpályaudvaron a 17.05-kor induló 34-es busz megállójában. A buszra a Zsolnay- szobornál, a Kórház téren és az Alagútnál is fel lehet szállni.


Mindenkit szeretettel várunk!
Tóth Klára és Ignátkó Imre túravezetők