facebook_page_plugin

Kedves Túrázók!

November 7-én, szombaton indulunk, hogy az idei Nyílt túra programunk egyik sajátos, tematikus túrasorozatának utolsó szakaszát teljesíthessük.

szt marton

Mint emlékeztek rá, azzal a szándékkal indítottuk áprilisban ezt a sorozatot, hogy a jubileumi 2016-os év előtt, amikor Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünneplik szerte a világon, kissé ráirányítsuk a figyelmet a most már teljesen végigjelzett, önállóan is bejárható gyalogos vándorutunkra, amely a Szent Márton Út Baranyában, ill. „ VIA DIVIDENDAE CARITATIS”nevet kapta Mayer Mihály püspök úrtól.A közel 100 km-es út utolsó kilométereit járjuk be szombaton az alábbiak szerint:

 

November 7. szombat „Baranyai Szent Márton zarándoklat” VII.szakasz

 

 

Túraútvonal: Belvárdgyulai elágazás-Olasz – Hásságy – Magyarsarlós – Nagykozár – Pécs-Újhegy
Táv: 16,8 km - Szintemelkedés: 100 m
Találkozás: 9.30 -kor a távolsági autóbusz pályaudvaron a Belvárdgyulára induló busznál, a 10-es kocsiállásnál.
Túravezető: Szücs Istvánné, Sipos Imréné, Tóth Klára
Telefon: +36/20/527 8913

Az eredeti kiírástól eltérően későbbre tettük a találkozást, hogy senkinek se legyen akadály a korai indulás.
A mai bejárás alapján is bátran hívunk mindenkit Baranya e kedves vidékére, akár végigjárta az előző szakaszokat (a „Bélyegző füzet”-et ne hagyjátok otthon!), akár nem, csak szeretne még a szép őszi tájban egy pár órát eltölteni, gyönyörködni a természet pompás színeiben.

A túrasorozat ötletgazdája és kidolgozója –Rónaky Gizella - még mindig nem lehet velünk (pedig szeretne), de túravezető társaim Olgi és Erzsike nevében is szeretettel hívlak, várlak Benneteket!

Tóth Klára