facebook_page_plugin

"Fekete István nyomában"

IX. Természetismereti, életrajzi terepi akadályverseny

 

fekete istvan

A verseny helyszíne: az író kezdő gazdász éveinek vidéke, Bakóca és Alsókövesd környéke.


A verseny időpontja: 2015. október 7., az „Erdők hete” keretében.
A verseny rajtja: A Tormás és Szágy közötti országútról leágazó, Nagymátéra vezető erdőgazdasági aszfaltút mentén található Alsókövesden, 9:00 órakor. A csapatok 5-10 percenként, egymás után rajtolnak.
A verseny célja: Nagymátén, a Fekete István Fűvészkertben.
A verseny szervezői: Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Fekete István Irodalmi Társaság (Ajka), Fekete István Kulturális Egyesület (Dombóvár).


Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 20. (Az első harminc csapat jelentkezését tudjuk elfogadni.)

 

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti (növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések, terepi feladatok) és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, az általános iskolák 7.-8. osztályos tanulói közül.

A verseny helyszíne kétféleképpen közelíthető meg. A környéken lakók, vagy akik saját járművel meg tudják oldani a helyszínre- és hazajutást: önállóan, akik pedig nem, Sásdról Szágy irányába közlekedő távolsági busszal, amelyről az ú.n. „Kőtörő” megállónál kell leszállni, majd a Nagymátéra vezető erdőgazdasági úton kb. 2,5 km-t gyalogolni. A busz reggel 7:35-kor indul Sásdról és 7:59-kor van „Kőtörő” megállónál. Visszafelé vagy a 15:41 –es indulásúval (Sásdra érkezik: 16:05), vagy a 16:52-essel (Sásdra érkezik: 17:16) lehet utazni.

Jelentkezni lehet: A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságon, Rózsa Anita, oktatási referensnél (30/377-3383, 72/517-223, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).