facebook_page_plugin

A közép- mecseki kilátós túra

2015 kilatos tura

E nyári napon nagyon meleg volt, és mégis 26 fő eljött a túrára. A túra induló pontja a Remete-rét volt, már ott lehetet érezni a hűst adó fák alatt, járt a szellő, nem fogunk hőgutát kapni.
A túratársaknak a 45o m szintemelkedés nem okozott semmilyen fáradtságot. A kilátókba szinte mindenki felment, élvezve a gyönyörű kilátást. Szép tiszta idő volt. Madártávlatból látni Pécs városát és azon túl is, felejthetetlen. Öröm volt hallgatni, ahogy egyes pontokra rátaláltak. „Nézd! ..........de klassz, ezt is lehet látni, még a Papuk - hegységet is!” Sok időt töltöttünk fenn, mert nagyon jó klíma volt, átjárt bennünket a hűvös szellő.
A János - kilátónál nagyon nagy meglepetésben volt részünk. Kibújtunk az erdő sűrűségéből, és a kilátónál ott várt, kedvesen, nevetve, Kovács Szabó János a „János-kilátó” megálmodója és építtetője. Számomra nagy megtiszteltetés volt, és örömteli! Nem tudtam róla, hogy eljön. A túrázók is szívélyesen fogadták, és örültek, hogy személyesen megismerhették.
Köszönöm Jánosnak, hogy eljött, és jó egészséget kívánok!
A túrázók között volt Péter, aki Szegedről jött, kimondottan a kilátós túrára. Mint mesélte:„ - Most már ingyen utazom, szívesen jöttem, mert korábban Pécsett gyerekeskedtem.” A Misina – tetőn, a TV - toronynál a régi időkből tudott nekünk új dolgokat mondani és mutatni. Köszönöm!”
A túra nagyon kellemes hangulatban telt. Igazán nagyon kedves, vidám túrázókkal lehettem együtt.
Köszönöm a részvételt és jó egészséget kívánok !
Sipos Imréné (Erzsike)
túravezető