facebook_page_plugin

2014.július 26.

Szombati nyílt túra útvonala, Óbánya-Mecseknádasd,melyen 29 fő vett részt.

obanya mecsnadasd

Kellemes időben, vidám túratársakkal indultunk első állomásunkra,ami a pisztrángos tóhoz vezetett. Mivel korai volt a buszindulás a reggelizést itt ejtettük meg,közben aki még nem látta a Skóciai Szent Margit szép szobrát és a róla leírt dokumentumot, annak volt időm megmutatni és felolvasni. Volt aki még nem járt Óbányán annak ismertettem a falu történetét egy rövid tájékoztatással a mai állapotát, templomát, múzeumát.
Mivel itt vannak padok és asztalok előkerültek a sütemények és egy kis itóka is az Anna tiszteletére és köszöntésére. Sokan fotózták a fel-fel bukkanó pisztrángokat. Ilyen, kellemes és jó hangulattal indultunk tovább a zöld kereszt jelzésen felfelé, majd a tetőn kicsit megpihenve sétaképp folytattuk utunkat a piros sáv jelzésen. A Hetényi borház lett volna a második pihenő, de betérni sajnos nem lehetett, mert esküvőre készültek, de a tó mellett gyönyörködve a tavirózsába azért megpihentünk. Ki így- ki úgy a képek mutatják. Pihenő után tovább indultunk a pincesoron majd a falun végig közben Mecseknádasd múltjáról meséltem.

A Schlossberg étterem volt a végcél, ahol szomjunkat oltottuk,ki mivel.
Nagyon jó hangulatban telt el ez a nap, köszönöm minden résztvevőnek és az új túrázóknak, hogy velem tartottak és jól érezték magukat. A 12,24-kor induló busszal jöttünk haza.

Üdvözlettel: Szücs Olga