facebook_page_plugin

Vác - A XXI. GYOT

vac gyot

 

 

A Komlói Hétdomb TE 21 fős csapata a hagyományoknak megfelelően ismét részt vett az országos találkozón. 650 turista érkezett Vácra, ahol a pestiek és a megye 100 aktivistája fogadta őket, változatos programokat kínálva. A szervezők nagyon segítőkészen, rugalmasan intézték a dolgukat, jó vezetőket találtak a vendégek számára. A város gyönyörű, az idő még túl szép is volt.


Mivel az évek múlásával a hétdombosok nem fiatalodtak, a kényelmet keresve buszt béreltek, és magasabb minőségű szállást kerestek maguknak.
Az első nap Vác nevezetességeivel szervezetten, idegenvezetővel ismerkedhettek.
A nagy központi sátorban elköltött vacsora után hamarosan a megnyitó, kulturális műsor, majd tánc következett.
Szombaton a tagok az érdeklődésüknek és erőnlétüknek megfelelően vehettek részt a programokon. A többség autóbuszos túra résztvevője volt. Őrbottyánban a híres Szlezák László unokája, a rádióból szintén ismert Gombos Miklós mutatta be a harangöntés tudományát. Veresegyházán a Medvepark igazi élményt jelentett, és Vácrátóton az arborétumban lehetett gyönyörködni és pihenni.
Egy kisebb csoport a Burda-hegységben való túrázást választotta, míg ketten a vízi-túra kóstolást.
Este ismét szórakoztató programokat lehetett nézni a rendezvényközpontban, ill. többen a városban sétáltak.
Vasárnap a délelőttöt múzeum- és templomlátogatással, városnézéssel töltötte a többség. Délután pedig egy remek hajókiránduláson vettek részt, Zebegényben néztek körül.
Mások az Egy csipetnyi Tápiómente programot tartották érdekesebbnek, Gyömrő, Mende, Kóka és Sülysáp értékeivel, történelmével ismerkedve.
A szerény záróprogram után ki-ki a szállására tért. Sajnos, nem tudtuk meg, hol lesz a következő GYOT, mert a szervezés óriási munkáját senki sem akarja vállalni, és a költségek is egyre nőnek. Pedig jó volt látni a rengeteg turistát a városban, a korábbi találkozók pólóit felismerni a résztvevőkön, egymásra köszönni, beszélgetni azokkal, akikkel az elmúlt találkozókon ismerkedtünk meg.
Remélem, lesz jövőre is GYOT! (De nem Baranyában!)

Feketéné Móró Erzsébet