facebook_page_plugin

Törökvári Napok

2014. június 1-jén rendezte a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség a Mecsek Egyesülettel és Máriakéménd Önkormányzatával közösen a Törökvár 25, 15 teljesítménytúrákat.

torokvar

 

A két távon 124 indulónk volt. Ez a negyedik ilyen rendezvényünk és nagy örömünkre minden évben emelkedik a létszám. Az indulók első pontja a Máriakéméndi Önkormányzat volt, ahol a túrára be lehetett nevezni. A második állomás a Templom-forrás volt, a harmadik pedig a Rott pince, ahol bor és pálinkakóstoló, valamint zsíros-, lekváros és mézes kenyér várta a túrázókat. Ezután a matricás pontok következtek (Héhwald-kereszt, Margaréta szobor a 25-ösöknek), majd a következő ellenőrző pont a Vályús-forrásnál volt.

 

A Hosszabb távon indulóknak az István-kút volt még egy érintendő pont, ahol a pontőrök müzliszeleteket és teát osztogattak a túrázóknak. Következő pontok a Török-várnál voltak, ahová előző este szállítottuk ki a forrásvizet és a teát. Itt cukorkákat osztogattak pontőreink a gyaloglóknak. Az utolsó előtti helyszín a Lankás-forrás volt, ahol a kihelyezett dobozból matricát kellett kivenni és beragasztani a menetlapra. A célban a kultúrház udvarán "felavattuk" a frissen vásárolt sörpadokat és asztalokat, ahol vaddisznóhúsból készített gulyással, süteménnyel, borral, teával, üdítővel és forrásvízzel vártuk a túrázókat.

Reméljük mindenki jól érezte magát és egy kellemes túrán vett részt.

Biki Endre Gábor
a rendezvény főszervezője

Gál Péter fényképei:

 

 

Kalangya Attila fényképei itt.