facebook_page_plugin

Természetbarát tagsági igazolványok

Természetbarát tagsági igazolványok: amint arról már hírt adtunk, a Magyar Természetjáró Szövetség alapszabálya – a civil szervezetek működésére vonatkozó törvénynek megfelelően – megváltozott.

 

turistaig.Ennek értelmében a természetjáró szövetségi egyéni tagság megszűnik, így az eddigi arcképes MTSZ igazolványok érvényessége is megszűnik. Fontos leszögezni, hogy a változások a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség működését nem befolyásolják, programjainkat, rendezvényeinket (nyílt túrák, teljesítménytúrák, Természetbarátok Klubja stb.) változatlan formában megvalósítjuk, azokra minden érdeklődőt várunk.

 

A jogi személyiségű tagszervezeteink (bíróság által bejegyzett egyesületek) tagjai, amennyiben az egyesület az MTSZ tagszervezeti díjat befizette, egyesületükön keresztül jogosultak az ún. „MTSZ kártya” igénylésére. A jogi személyiséggel nem rendelkező eddigi tagszervezeteink (szakosztályok) természetesen tovább működhetnek önállóan, szervezhetik programjaikat, melyekről a Mecsek Híradóban továbbra is tudósítunk. Ezeknek a szakosztályoknak, ill. tagjaik részére a természetbarát szövetséghez való kapcsolódás lehetőségét szövetségünk ki fogja dolgozni.