facebook_page_plugin

Természetbarátok Klubja – Február

Tegnap este egy magával ragadó, a földközi-tengeri és balkáni országok épített és természeti értékeit bemutató vetítésnek és Mánfai Gyuri különleges élménybeszámolójának lehettünk részesei. Spanyolországban jártunk kicsit az El Camino-n, Portugáliában Lisszabon palotáit csodálhattuk meg és sajnos csak hallottunk a jó féle portói portóiról.

Megcsodáltuk a Lippari-szigetek vulkánjait, majd átruccantunk Pugliába, az olasz csizma sarkában fekvő Alberobello-ba, ahol a lenyűgöző látványt nyújtó, szürke kúptetős meszelt, méhkasra emlékeztető kőkunyhók úgy néznek ki, mintha mesebeli manók laknának bennük. Itáliából áthajóztunk a görögországi Hydra szigetére, ahol még a XXI. században sem lehet motoros járművel közlekedni, majd a törökországi Kappadokia „Tündérkéményei" ejtették rabul a hallgatóságot. A vetítés végén Gyuri meglepett minket egy mediterrán portré gyűjteménnyel is.
Köszönjük Gyurinak ezt a tartalmas és humorban gazdag, emlékezetes előadást és várjuk vissza körünkbe, ha visszatért a nagy Ausztráliai utazásáról.
Scheitler Adrienn