facebook_page_plugin

Fények a Balokány-ligetben

balokany pepita

2013. november 16-án napsugarak pásztázzák a Balokány-ligetet. Minden irányból emberek igyekeznek a csillogó Pepita szolgáltató ház felé. A Pécs-Szabolcsi Fúvószenekar koncertje mesze hallatszik a tó partján. Veterán autók gördülnek be egymás után a szerviz úton, hogy megmutassák szépségüket. A tó víztükrét fehér vásznú parányi vitorlás hajók tördelik széjjel. Minden korosztályból van érdeklődő, és mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. A Pepitában az emeleten gyerekek alkotnak, rajzokat ragasztanak képeket, kis alkotásokat, mások a „csocsón" játszanak izgalmas mérkőzéseket. Aki elfáradt, az kényelmes székből nézegetheti a ligetről készült fotókat, kivetített képeket. Az alsó szinten üdítők, kávé és minden finomság megtalálható a vendéglátó egység jóvoltából.


A Nap elbújik a Kodály központ mögött, és hamarosan leszáll a parkra az őszi sötétség. A sok érdekes program és beszélgetés után még vissza van az est fénypontja a „fényparádé". Tűzzsonglőrök szép bemutatóját nézzük a tóparton, majd a tó Keleti oldalához megy a sok kíváncsi néző. Kellemes zene indul, és színes vízsugarak törnek a magasba, kígyózva tekeregnek a fényben. Állunk és nézzük a színes csodát. A víztükör megduplázza az élményt. Felcsendül a Kék Duna keringő dallama, és a színes vízsugarak táncra perdülnek. Denevérek repkednek kicsit zavartan, meglepte őket a színes kavalkád ezen az őszi esten.
Nagy tapssal köszönjük meg a csodálatos színes programot a rendezőknek.
Már látszik leheletünk, amikor a Pepita meleg helységébe igyekszünk, hogy egy kicsit felmelegedjünk és megvárjuk a zenekart, akik a báli zenét fogják szolgáltatni.
Nagyon kellemes délutánt és estet töltöttünk el barátainkkal együtt a Balokány-ligetben.
Baumann József