facebook_page_plugin

Őszi forrástisztítások a Mecseken

sepru

 

 

A tarka falevelekből egyre több kerül az erdei sétautakra és a források előterébe. Nagyon szép fotót lehet készíteni ilyenkor az erdőről, a csörgedező patakokról, forrásokról. A csodás képek elkészítése után szánjunk néhány percet a források medencéinek, kis vízelvezető ereinek tisztítására.

Fontos, hogy a falevelek ne akadályozzák meg a víz eltávozását a forrás előteréből. Néhány forrást az őszi falevelek teljesen betakarnak a tél kezdetéig. Ilyen a Tixi-forrás, Kalán Miska-kútja, vagy az Amália-forrás és még sorolhatnám.
Segítsetek a levelek eltakarításával, hogy a forrásokat a kevésbé tapasztalt természetjárók is megtalálják, és friss ivóvízhez juthassanak.
A két éve meghirdetett forrásvédnökök tábora ma már a 250 kiépített mecseki forrásból 129 forrást rendszeresen felkeresnek és tisztítanak, jelzik a felmerülő hiányosságokat. A még szabadon maradt 121 forrást megosztva túráink során tisztítjuk forrásvédnök barátainkkal és az erdőt járó jó szándékú emberekkel.
Ha az erdőt járod és megpihensz egy forrásnál, majd hűsítő vizét iszod, gondolj ránk, akik ezt lehetővé teszik számodra.
Üdvözlettel: Baumann József forrásépítő